Матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю "Актуальні питання фізіології, патології та організації медичного забезпечення дітей шкільного віку та підлітків. Прогнозування формування хронічної соматичної і психічної патології"

Матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю (м. Харків, 14-15 листопада 2019 року)

Автор(и)

  • ДУ "ІОЗДП НАМН"

Анотація

Конференція запропонувала наступне:

  1. Вважати пріоритетними для охорони здоров’я дітей подальші дослідження щодо визначення стану здоров’я та факторів його формування у дітей шкільного віку, розробку шляхів їх оздоровлення в умовах закладів освіти на підставі здоров’язбережувальних та здоров’яформуючих програм, використання сучасних технологій діагностики, лікування та профілактики найбільш поширених у підлітковому віці неінфекційних захворювань і психічних розладів.
  2. Вважати необхідним продовження та розширення спільної роботи органів державної влади, дитячих лікувально-профілактичних закладів, адміністрацій закладів освіти, педагогів, батьків щодо розробки та застосування науково обґрунтованих пропозицій міжгалузевої співпраці, мета якої – збереження, зміцнення та покращання здоров’я дітей та підлітків в умовах закладів загальної та професійної освіти.
  3. Звернутися до МОЗ України та НАМН при визначенні пріоритетних напрямків наукових досліджень у галузі охорони здоров’я підростаючого покоління щодо включення дослідження з вивчення психофізіологічних закономірностей розвитку у віковому аспекті та особливостей адаптації до навчальної діяльності для розробки науково обґрунтованих заходів активної профілактики та лікування порушень стану здоров’я підлітків.
  4. Звернутися до комітету охорони здоров’я при Верховній Раді України щодо прискорення представлення до остаточного голосування проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України для реалізації прав підлітків в сфері охорони здоров’я».
  5. Звернутися до президента України з ініціативою розгорнути в Україні широкомасштабну просвітницьку антинаркотичну діяльність серед підлітків, молоді, батьків, педагогів, сприяти поширенню в закладах освіти просвітницької програми «Вся правда про наркотики», розроблену та вдосконалену міжнародним фондом «За світ без наркотиків», яка є ефективним, комплексним просвітницько-профілактичним інструментом, спрямованим на запобігання вживання наркотиків підлітками та молоддю.
  6. Регулярно проводити спільні науково-практичні конференції, семінари для лікарів загальної практики, гігієни, педіатрів та фахівців соціальної медицини, педагогів і психологів стосовно актуальних проблем здоров’я підростаючого покоління.

##submission.downloads##

Опубліковано

2020-09-09

Номер

Розділ

Матеріали конференції